marți, 16 august 2011

Liniste in Delta

Delta e un loc unic: aici sunetele, miresmele si peisajele sunt aparte, nu exista nimic artificial. Un labirint impresionant de canale, mlastini, lacuri, paduri cu aspect tropical, toate aflate intr-o continua schimbare, alcatuiesc impreuna o priveliste minunata. Fiind nascuta in Tulcea, stiu obiceiurile oamenilor din delta, traiul lor , unde uneori singura modalitate de deplasare este cu barca, unde nu exista electricitate si nici apa curenta. Oamenii Deltei sunt aici de generatii intregi si au mostenit practic abilitatea de a trai izolati, inconjurati de ape si de a se hrani numai cu peste.

Unul din acele lucruri unice despre care va vorbesc este si mancarea.. Nicaieri nu veti gasi un bors de peste ca in Delta si o saramura de crap mai reusita. Secretul bucatariei Deltei sta in faptul ca localnicii folosesc la gatit apa luata direct din Dunare, iar pestele este intotdeauna proaspat.

Pictura pe panza in ulei.(dimensiuni 30x45cm)

In pictura aceasta am surprins o dupa-amiaza intr-un loc izolat in Delta. Cabana aflandu-se la kilometrii  distanta de electricitate, si mijloace de transport terestre.



2 comentarii:

anni's blog spunea...

Bun venit in lumea mea >:D<..
Si referitor la post, da, ai mare dreptate, dar ca de obicei vedem noi, nu cine ar trebui sa ia masuri pentru acest lucru.
Cu toate astea, suntem mandrii in tristetea noastra sa zicem in fiecare zi "Romania, te iubesc si iti multumesc ca m-ai facut mare!"

Larisa spunea...

Hey. Mersi pentru comment. Nu stiam ca ai si tu blog:D.

Trimiteți un comentariu